Vandaag is het Valentijnsdag een prachtige dag om eens mooi uit te pakken. Wat dacht u ervan om uw (geheime) liefde eens te verwennen met een Valentijns-catering. Wij van Madani Delicious Food catering zullen u uiteraard helpen met de juist setting. Uiteraard kunnen we ook op andere bijzondere dagen uw bedrijfscatering en/of bedrijfslunch verzorgen. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

🥝🍈🍓🍇🍉🍒🍊🍐🍎🍏

Een bericht gedeeld door Madina☘ Delicious Food (@madinadeliciousfood) op

Achtergrond informatie over Valentijnsdag
Valentijnsdag valt samen met de feestdag van twee christelijke martelaren met de naam Valentinus. De gewoonten die met de dag in verband staan hebben echter niets van doen met het leven van deze heiligen. Er bestaan verschillende heilige martelaren met de naam Sint-Valentijn. Eén was priester in Rome, een ander was bisschop van Terni. Beiden werden in de 3e eeuw ter dood gebracht. Mogelijk gaat het hier om dezelfde persoon. Over Sint-Valentijn is geen enkel biografisch gegeven bekend.

In de 18e eeuw werd geopperd dat het Valentijnsfeest op 14 februari is ingesteld om de oude Lupercalia, een Romeins (en wellicht nog ouder) vruchtbaarheidsfeest, te vervangen. Lupercalia werd op 15 februari gevierd ter ere van Juno, de Romeinse beschermgodin van de vrouw en het huwelijk, en Pan, de god van de natuur.[2] Voor de Romeinen was dit destijds een belangrijk feest. Volgens het verhaal werden de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote kom gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken. Tijdens het feest waren de twee jonge mensen die aan elkaar gekoppeld werden elkaars partner. In 496 verbood paus Gelasius dit heidense feest. Er is echter geen verband tussen de afschaffing van de Lupercalia en het ontstaan van de Valentijnsdag.[3]

bron: Wikipedia